Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ocak Ayı Etkinliklerimiz

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında ocak ayı içerisinde,  aşağıdaki faaliyetler gerçekleştirilmiştir:

1-Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında ocak ayı  eserimiz olan Dîvânu Lügâti't-Türk ve Kaşgarlı Mahmut temalı pano hazırlandı.

2-Panoda Dîvânu Lügâti't-Türk hakkında bilgi, Dîvânu Lügâti't-Türk'ten seçilmiş kelimeler ve Kaşgarlı Mahmut hakkında bilgilere yer verildi.

3-Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında ocak ayı eseri olan Dîvânu Lugâti't-Türk ve Kaşgarlı Mahmut hakkında öğrencilerimize bilgiler verildi, eserin ve yazarın Türk Dili coğrafyasındaki önemi vurgulandı. Bu kapsamda ‘’ Asya’nın Kandilleri Kaşgarlı Mahmud’’ , Asya’nın Kandilleri Kutadgu Bilig ‘’ adlı belgeselller öğrencilere izletildi.

4-Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında ocak ayı etkinlikleri olan  "Anlamını Bul"  ve ‘’ Hatırlatmaca’’etkinlikleri  Dîvânu Lugâti't-Türk içerisinden seçilen kelimeler ile öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirildi.

5- Öğrencilerimiz  dilimize dair bilgi ve becerilerini test edip, Divanü Lügati't-Türk ile ilgili deneme yarışmasına  katılım sağladılar. Öğrencilerimizin yazdığı denemeler  arasında 12/A Grafik ve Fotoğraf Alanı öğrencisi Gökdeniz ÇAKMAK’ın ‘’Türkçenin Çerağı: Divanu Lügati’t -Türk’’ adlı deneme okulumuzda birinci seçilerek ilçede yarışmaya hak kazanmıştır.

05-03-202405-03-202405-03-202405-03-202405-03-2024

Yayın: 05.03.2024 - Güncelleme: 05.03.2024 13:25 - Görüntülenme: 43