Küçük Bilim İnsanları Projemiz Tamamlandı

Proje öğrenci hareketliliğini kapsayan okulumuz koordinatörlüğünde, Çocuk Gelişimi ve Eğitim öğrencilerinin katılımı ile sağlanmıştır. Proje İsveç'in Başkenti Stockholm'de  kentin de gerçekleşti. Projeden toplamda 10 öğrenci 2 refakatçi öğretmen yararlandı. Projede; Uluslararası bir sınav olan PİCA sınavlarında yaşanan Fen ve Matematik alanındaki başarısızlıkların önüne geçmek için okul öncesi dönemden başlayarak neler yapılabileceği araştırıldı. Bu sınavlarda ilk 10 da yer alan İsveç'te okul öncesi eğitimde Fen ve Matematik uygulamaları gözlemlendi. Uygulama ve etkinliklere katılım sağlandı. Son yıllarda sosyal paylaşımlarda sıkça gördüğümüz orman Anaokullarını görme fırsatı yakalayan öğrencilerimiz. Bunun dışında Müzelerin eğitimin bir parçası olarak kullanımına tanık oldular. Toplumsal kurallar ve sosyal uyumun, disiplinin eğitimin içindeki yerini de gözlemlediler. Özellikle okul öncesi dönemde fen ve matematik konularının sevdirerek, yaparak yaşayarak, hissettirerek öğretildiğini gözlemlediler.

Stockholm' de yer alan Okul öncesi eğitim kurumlarda staj yapan öğrencilerimiz, konu başlığımızın yanında birçok yeni kazanım elde ettiler. Mesleki kazanımların dışında; Farklı bir kültürde yaşam ve Avrupa yaşam profili, dil becerileri, iletişim, seyahat kültürü  ( öğrencilerin tamamı daha önce uçak, tren gibi araçları hiç kullanmamış) hakkında birçok kazanım elde ettiler. Özgüvenleri, problem çözme becerileri gelişti.

17-01-202317-01-202317-01-202317-01-202317-01-2023

Yayın: 17.01.2023 - Güncelleme: 17.01.2023 11:15 - Görüntülenme: 89