Erasmus+ Projemiz "Europass Sertifikam Ne İşe Yarar" Tamamlandı

"Europass Sertifikam Ne İşe Yarar" isimli 2020--TR01-KA102-082591 numaralı proje kapsamında Refakatçi öğretmenler, alan öğretmenleri olduğu için staj çalışmalarında öğrencilere rehberlik yaparak yardımcı olurken; öğrenci ve öğretmenler mesleklerine yönelik yeni deneyimler elde ederek mesleklerinin Avrupa boyutuna tanık oldular. Staj süreci devam ederken öğretmen ve öğrenciler alanlarına yönelik eğitim ve uygulamaları karşılaştırabilme imkanı buldu. Projede iş hayatı hakkında yerinde gözlem yapan öğrenci ve öğretmenler Eğitim programları uyumu, denklik, Europass belgesi gibi konularda bilgi sahibi olmanın dışında, farklı bir kültürle etkileşimde bulundu. Dil ve iletişimin önemini kavrayan katılımcılar, kaldıkları süre içerisinde yabancı dil ve iletişim becerilerini geliştirirken, ikinci bir dil öğrenmenin gerekliliğini yaşayarak, mezuniyet sonrası mesleki yeterlilik belgeleri ile başka bir ülkede iş olanağının hangi koşullarla gerçekleştiğini öğrendi.

Erasmus projelerine önem vermekte olan okulumuz bugüne kadar 5'inci kez öğrencilere bu olanağı sağladı. Projelerin yazımı ve yürütülmesinde öz veri ile çalışan okul proje ekibi bir projeyi daha yüz akı ile bitirmişlerdir. Proje Ekibimize ve Öğrencilerimize Teşekkür Ederiz.

Proje hareketliliği başlamadan önce dil hazırlıkları kapsamında, staja katılacak öğrencilere Perşembe Halk Eğitim Merkezi tarafından A1 Seviye (120 saat) dil kursu verildi. Kurslarını başarı ile bitiren öğrencilere kurs öğretmenleri tarafından başarı sertifikaları verildi. Staj projesinde yer alan öğrenci ve öğretmenler, Heyecanla yeni staj projeleri bekliyor.

23-11-202223-11-202223-11-202223-11-202223-11-202223-11-202223-11-2022

Yayın: 23.11.2022 - Güncelleme: 23.11.2022 11:02 - Görüntülenme: 596