T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ORDU / PERŞEMBE - Perşembe Şehit Ceyhun Arslantürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Ock

Milli Eğitim Bakanlığının ilan etmiş olduğu dönem sonu sosyal,sportif ve kültürel etkinlik haftası  öğretmen ve öğrencilerimizin katılımlarıyla planlandığı gibi tamamlandı.  Öğrencilerimiz eğlenerek öğrendiler, deşarj oldular ve ara tatile hazırlar.

Planlı faaliyetler çerçevesinde;

Pazartesi öğleden önce okuma etkinliği, öğleden sonra sinema etkinliği yapıldı. Salı günü sabah toplum hizmeti kapsamında çevre temizliği yapıldı. Salı öğleden sonra ve çarşamba tüm gün sportif faaliyetlerle devam etti. Faaliytler kapsamında voleybol turnuvası düzenlendi. Dereceye giren takımlar ödülledirildi.

Ock

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen resim yarışmasında il 2.si olan öğrencimiz Nilgün Özdemir'e İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Murat ÇULFAZ hediyesini takdim etti.

Ara

İlçemizde düzenlenen, idareci ve öğretmenlerimizin kursiyer olarak katıldığı E-sınav Uygulama ve İzleme Sorumlusu Kursu Okulumuz E-sınav merkezinde devam ediyor.

Ara

Perşembe Halk Eğitim merkezinde düzenlenen "Münakaşa Değil Münazara" adlı liseler arası münazara yarışmasında rakibimiz Perşembe Zehra Şelale Anadolu Lisesiydi.Öğrencilerimiz saygı ve sevgi çerçevesinde yarışarak dördüncülük elde ettiler.Okulumuzu temsil ederek yarışmaya katılan öğrencilerimize ödülleri verildi.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında ”Benim sözlüğüm,benim tasarımım." düşüncesiyle  öğrencilerimizin hazırlamış oldukları  Safahat Sözlüklerini okulumuzda sergiledik.

Ara

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen kompozisyon yarışmasında 12/A Çocuk Gelişimi ve Eğitimi sınıfı öğrencilerinden Hayrunnisa ÖZDEMİR birinci, Selin GÜNDOĞDU ikinci, 12/A Hasta ve  Yaşlı Hizmetleri sınıfı öğrencilerinden Sıla ÖZTÜRK üçüncü, 10/A Hasta ve Yaşlı Hizmetleri sınıfı öğrencilerinden Buğra TOPAL  dördüncü oldu.Okulumuz bünyesinde dereceye giren öğrencilerimize hediyeleri verildi.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında, öğrencilerimizin, dilimizin zenginliklerini tanıması ve dilimizi daha iyi kullanmaları amacıyla ‘’klasik eserler’’  panosu hazırlandı.

Sınıflarda, Mehmet Akif ERSOY şiirlerinden örnek okumalar yapıldı.

‘’ Safahat Sözlüğü” öğrencilerle paylaşıldı.

Safahat’tan seçilen örnek şiir ve dizelerle  ‘’Safahat’tan İnciler ‘’panosu hazırlandı.

Öğrencilerimiz , “Safahat Sözlüğü”nden seçilen en az üç kelimenin yer aldığı anlamlı bir cümle ve afiş oluşturdular. Sınıfların cümleleri arasında 12/A Grafik ve Fotoğraf Alanı öğrencisi Gökdeniz ÇAKMAK’ın ‘’Korkma; İstiklâl Âtide Dahi Âsım’ın Nesliyledir.’’ cümlesi okulun en iyi cümlesi ve afişi seçildi.

Her  sınıfın en iyi cümlesi/afişinden oluşan pano çalışması yapıldı.

Öğrencilerimiz ‘’Sözlük Tasarım Yarışması’’ için ‘’Safahat Sözlüğü’’ tasarladılar.

Proje kapsamında gerçekleştirilen “Bilen Oturur ” etkinliği ile öğrencilerimiz hem eğlendi hem de eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini keşfetme yolculuğuna çıktılar.

Ara

İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet Fatih Vargeloğlu, okulumuzu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerimiz ile bir araya geldi. Öğretmen ve öğrencilerimiz ile sohbet eden Müdürümüz, yapılan ve planlanan çalışmalar hakkında İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Murat Çulfaz, okul müdürü ve öğretmenlerimizden bilgi aldı.

Ara

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında okulumuz öğrencilerine Perşembe Halk Eğitim Merkezinde  konferans verildi.Günün anlam ve önemi doğrultusunda Eba videoları izletildi.

Evrensel İnsan Hakları Bildirgesi okunarak sahip oldukları haklar konusunda öğrencilerimiz  bilinçlendirildi.

Kas

Okulumuz 12/A şubesi Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Alanı öğrencisi Sıla ÖZTÜRK, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen  ‘'24 Kasım Öğretmenler Günü'’ konulu kompozisyon yarışmasında ilçe ve il birincisi olmuştur. Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı Büyük Bir Coşkuyla Kutladık.

Ekm

"Türk ulusu büyüktür. Özgürlüğü ve barışı sever. Canı pahasına da olsa, Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacak güçtedir. Ve yaşatacaktır…"

Cumhuriyetimizin 100. yılını Perşembe Şehit Ceyhun Arslantürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak coşkuyla kutladık.

Ekm

İsrail tarafından sivillere yönelik olarak gerçekleştirilen ve son olarak 17 Ekim 2023 tarihinde bir hastaneye yapılan saldırılar sonucunda hayatını kaybeden ve yaralananlardan dolayı Filistin halkının acılarını paylaşmak maksadıyla üç gün süreyle millî yas ilan edilmiştir.

Ekm

Birleşmiş Milletler tarafından “Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü” ilan edilen 13 Ekim, Türkiye’de AFAD koordinasyonundaki çalışmalarla farkındalık oluşturuyor. AFAD’ın çalışmaları, Dünya genelinde risk bilinci ve afet azaltma kültürünü teşvik etmek amacıyla ilan edilen günün amacına hizmet ediyor. Bu kapsamda, ülke geneli için Türkiye Afet Risk Azaltma Planı (TARAP), halkı tehlikelere karşı uyaran İkaz ve Alarm Sistemi (İKAS) Projesi ve 81 ilde yereli güçlendiren İl Afet Risk Azaltma Planları (İRAP) hayata geçirildi. Böylece Türkiye, küresel Hedef G’ye büyük ölçüde ulaştı.

Haz

Okulumuz öğretmen ve öğrencileriyle birlikte pikniğe gittik. Efirli’de bulunan mesire alanına gerçekleştirdiğimiz piknik etkinliğinde öğrenci ve öğretmenlerimiz keyifli zaman geçirdiler. Öğrenciler evlerinden getirdikleri yiyecek ve içeceklerin yanı sıra öğle öğününde Perşembe’nin meşhur köftecisi “KÖFTECİ İLKAY”ın lezzetli ellerinden ızgara köfte yediler. Sahilde yürüyüş, voleybol gibi sportif etkinliklerin yanı sıra “Dünya Çevre Günü” kapsamında çevre temizliği gibi etkinliklerle devam eden pikniğimiz öğrencilerimizden Süleyman DENİZ ve Sıla ÖZTÜRK’ün semaverde yaptıkları keyifli çayın içiminden sonra piknik sona erdi.