May

Okulumuz çocuk gelişimi ve eğitimi öğrencileri, uygulama anaokulumuz ve velileri ile Çocuk gelişimi atölyesinde, Ailemle Birlikte Oyuncağımı Yapıyorum. Başlıklı bir atölye çalısması yaptılar. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi ögretemeni Fatıma TAKTAK rehberliğinde yapılan çalışmanın temel amacı, evde kolayca bulunabilecek materyallerle oyuncak yapmaktı. Artık materyallerden yapılan oyuncaklarla aileler,  çocukları ile nitelikli vakit geçirme ve çocukarının gelişimine katkıda bulunma deneyimi yaşadılar.

Nis

Okulumuz 12. sınıf Hasta Yaşlı Bakımı öğrencileri ve öğretmenleri olarak; İlimiz Mesudiye ilçesinde bulunan Özel Karadeniz Bakım Merkezine kurum ziyareti gerçekleştirildi. Amacımız hasta, yaşlı ve engelli bakım merkezini tanımak, kurumda verilen hizmetleri öğrenmek, yaşamını orda sürdüren bireylerle tanışmak ve alanda eğitim gören öğrencilerimize rehberlik etmekti. Verimli ve balşarılı bir gözlem, inceleme gezisi gerçekleştirildi.

Nis

Sosyal Sorumluluk Programı kapsamında Güzellik Hizmetleri Alanı öğrencilerimiz öz bakımlarını kendileri yapamayacak kadar yaşlı engelli ve ihtitaç sahibi olan kişilerin öz bakımlarını yaparak yardımcı oldular.

Nis

Hayalimdeki Meslek projesi nisan ayı faaliyetleri kapsamında okulumuz Müdür Yardımcısı Gizem SOYHAN KANGAL, Rehber Öğretmen Ümmü Gülsüm KAVRAZ, Hasta ve Yaşlı Bakımı Alanı Şefi Beyza TERCAN, Çocuk Gelişimi alanı Öğretmeni Fatıma TAKTAK ve Güzellik Hizmetleri alanı öğretmeni Nurdan AYDAŞ’ın katılımı ile Atatürk Ortaokulu 7. ve 8. Sınıf öğrencilerine yönelik okul ve alan tanıtımı ziyareti yapıldı. Sunumlar ve videolar ile öğrenciler alanlar hakkında bilgilendirildi. Öğrencilerin okul ve alanlar ile ilgili merak ettikleri soruların ardından ziyaret tamamlandı.

Nis

Okulumuz Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında,12 Grafik bölümü öğrencilerimiz ile okul giriş kapısını güzelleştirmek amacıyla Görsel  Sanatlar öğretmeni Tuba ÇELEBİ koordinatörlüğünde sanatsal etkinlik yapılmıştır. Ögretmenimiz ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Milli Eğitim Bakanlığımızın başlattığı Sosyal Sorumluluk Programı kapsamında ‘’Can Dostuma Bir Kap Mama’’ etkinliği öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin desteğiyle hayata geçirildi. Etkinlik kapsamında soğuk kış günlerinde yiyecek bulmakta güçlük çeken can dostlarımız için ilçemizin farklı noktalarında oluşturulan beslenme alanlarına öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından mama bırakıldı.

Nis

Sosyal Sorumluluk Programı kapsamında öğrencilerimiz Türkçe'nin doğru ve düzgün kullanımına yönelik çalışmalar gerçekleştirdiler.Öncelikle yazımı karıştırılan sözcükler ile ilgili sözcük araştırmaları ve taramaları yapıldı.

Günlük hayatımızda sıklıkla kullandığımız fakat yanlış yazıp yanlış telaffuz ettiğimiz

sözcükler ile ilgili pano çalışması yapıldı.

Konuyla ilgili olarak  öğrenciler tarafından sunu hazırlandı.

Hazırlanan sunu sınıflarda öğrencilerle paylaşıldı ve okulumuzun internet sitesinde yayımlandı.

Mrt

Sosyal Sorumluluk Programı kapsamında; Öğrencilerimiz buldukları bitki, ağaç, çiçek tohumlarını çamur topları içine sakladılar. Baharın gelmesiyle birlikte uygun bahçe kenarları, uçurum kenarları, toprak kaymasına meyilli arazilere bırakarak doğayla tohumların buluşup canlılığın devam etmesi ve toprak kaymasının önüne geçilmesi amaçlanmıştır.

Mrt

Sosyal Sorumluluk Programı kapsamında; Okulumuz Hasta Yaşlı Hizmetleri Alanı öğrencilerimiz tarafından "Ana Sınıfı Kardeşlerime Hediye" etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında okulumuz anasınıfında eğitim öğretim gören toplam 26 öğrencimize boncuk bileklikler hediye edildi.

Mrt

Öğrencilerimiz 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nü farklı renkte çorap giyerek kutladı.

Mrt

8 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla okulumuz tarafından Halk Eğitim merkezi müdürlüğü konferans salonunda program düzenlendi. Programa Sayın Kaymakamımız Fatma TURHAN KESER, ilçe protokolü, davetliler ve öğrencilerin katılımı ile başlandı. Tüm şehitlerimiz için saygı duruşunun ardından  İstiklal Marşı okunarak törene başlandı. Hazırlanan programda öğrencilerimiz günün anlam ve önemine dair gösteri, şiir dinletisi ve Çanakkale Savaşı anılarından seçkiler sundular. Çanakkale Savaşında şehit olmuş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Ruhları şad olsun.

Mrt

Mehmet Akif Ersoy ve 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü konulu bilgi yarışmasında Zehra Şelale Anadolu Lisesi öğrencileri  ile okulumuz öğrencileri  yarıştı.Yarışmaya katılan  öğrencilerimize hediyeleri verildi.

Mrt

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul sporları kapsamında düzenlenen Genç Kadınlar (A) Milli Boks müsabakalarında 12/A sınıfı Grafik ve Fotoğraf alanı öğrencimiz Yaren ŞAHİN 1.lik derecesi, Genç Kadınlar (B) Milli Boks müsabakarında 10/A Hasta ve Yaşlı Hizmetleri alanı öğrencilerimiz Meryem AKCA ve Cansu ODABAŞI 1.lik derecesi, Genç Erkekler (B) Milli Boks müsabakalarında 11/A sınıfı Çocuk Gelişimi alanı öğrencimiz Mehmet Eren YILMAZ 2.lik dereceleri elde etmiştir. Öğrencilere başarı belgeleri ve madalyaları okul müdürümüz Murat VARICI tarafından takdim edilmiştir. Öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.

Mrt

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Murat Çulfaz başkanlığında Şube Müdürlerimiz ve okul müdürlerimizle müdürler kurulu toplantısı okulumuzda yapıldı. Okullarda hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı olması amacıyla sürdürülen "Okulum Temiz Belgesi" programına başvuran okulumuz belge almaya hak kazandı.

Mrt

Perşembe Halk Eğitim merkezinde düzenlenen "Mehmet Akif Ersoy ve 12 Mart İstiklal Marşının Kabulu" konulu liseler arası bilgi yarışmasında rakibimiz Perşembe Zehra Şelale Anadolu Lisesiydi. Bilgi yarışması sonucu kazanan taraf Zehra Şelale Anadolu Lisesini tebrik ediyoruz. Okulumuzu saygı ve sevgi çerçevesinde yarışarak temsil eden öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.